{:ro}PROTECȚIE GARANTATĂ!{:}{:en}GUARANTEED PROTECTION!{:}

{:ro}Am privit ca multele milioane de oameni de pe tot pământul, cu multă stupoare și îngrijorare, la nenorocirea care s-a abătut asupra orașului Manchester pe data de 22 Mai 2017. Un terorist s-a aruncat în aer, omorându-se pe sine și alți 22 de cetățeni, probabil toți din Manchester. Toate acestea vin la 2 luni de la un alt eveniment tragic petrecut la Londra, lângă parlamentul britanic. Atunci au fost alți 6 morți, printre care și o tânără din România.

Am privit la toate aceste evenimente și la ura pe care o propagă acest grup de oameni numiți ISIS care, după părerea mea, nu sunt mai mult decât o adunătură de oameni cu probleme psihice, de care Satana se folosește și pe care îi manipulează, folosindu-i după bunul său plac. Am privit la durerea de pe chipul părinților unei fete care a murit în atacul de la Manchester. Am privit la viața frumoasă pe care o avea acel ofițer de poliție și care i-a fost curmată pe nedrept în atacul de la Westminster Bridge din luna martie a acestui an. Mă uit la toată durerea și tristețea ce a cuprins Regatul Unit. Fiind atent la toate aceste detalii, în mintea mea s-a ridicat o întrebare: „Cine te poate proteja, Mare Britanie?” Nu este o întrebare inutilă, ci una cât se poate de serioasă. Mai mult decât atât, ea vine dintr-o inimă plină de compasiune pentru acest popor greu încercat în aceste vremuri.

De unde simpatia pentru acești oameni? Am trăit o vreme în Regatul Unit. Am fost primit cu brațele deschise acolo și mi s-a oferit șansa de a-mi câștiga existența și de a trăi o viață frumoasă alături de ei, de britanici. Nu sunt singurul om pe care britanicii l-au acceptat ca pe unul de-al lor. Am trăit la Londra, oraș care a devenit casă pentru milioane de imigranți din toată lumea: est-europeni, asiatici, africani, sud-americani și mulți alții din toate colțurile lumii; i-am întâlnit în vremea cât am trăit acolo și toți erau fericiți că reușiseră să ajungă în Marea Britanie, pentru a putea duce o viață frumoasă și lipsită de griji.

M-am uitat cu atenție la profilul teroristului care a detonat bomba, luni seară în Manchester. Un tânăr de 22 ani, fiul unei familii care a fost primită în Regatul Unit cu multă dragoste pentru a fi protejați, familia aceasta fiind persecutată de regimul lui Gaddafi din Libia. Îmi este greu să înțeleg cum oamenii născuți și crescuți în Regat aleg să comită asemenea atrocități împotriva conaționalilor. Ei spun că au motivele lor bine întemeiate pentru care fac aceste grozăvii. Eu spun că nimic în lumea aceasta nu ar putea justifica un asemenea act de cruzime și lașitate precum atentatul de la Manchester, unde au murit copilași de doar 8 anișori.

Nu sunt întotdeauna de acord cu ce declară președintele american Donald Trump, însă sunt perfect de acord cu declarațiile sale după nefericitul eveniment de luni seară. El a zis și a îndemnat lumea să nu mai numească teroriștii monștri și nici să nu ne mai arătăm frica față de ei pentru că acești bolnavi mintal asta doresc. Ei vor ca omenirea să le ia frica și ca noi, oamenii de rând, să-i vedem precum niște monștrii fioroși. Ei pentru asta trăiesc. Pentru asta comit aceste josnice acte, cu astea se hrănesc. Donald Trump și-a încheiat mesajul numindu-i pe teroriști „niște ratați plini de frustrare și răutate” și într-adevăr asta sunt.

Am urmărit și declarațiile prim-ministrului Theresa May, care a zis răspicat și tare „teroriștii nu vor câștiga niciodată”, și cred cu tărie acest lucru. Mai toți liderii lumii și-au exprimat compasiunea față de familiile îndoliate și dezgustul total față de teroriști și acțiunile lor. Declarații curajoase și pline de patriotism apar în presa internațională după fiecare atentat. Se iau măsuri de securitate, se investesc sume colosale pentru a preveni astfel de nenorociri, se face tot ceea ce este omenește posibil și totuși aceste minți bolnave revin după un timp și ucid din nou oameni nevinovați și fără apărare.

Ce se întâmplă și unde ar trebui schimbat ceva pentru ca Marea Britanie să poată fi cu adevărat protejată pe viitor?  Am scris Marea Britanie pentru că ei au fost cel mai recent zguduiți de atentate, însă răspunsul pe care îl voi da poate fi luat ca atare de toate țările europene sau de ce nu, de lumea întreagă.

Ce e de făcut, oameni buni, cum îi oprim pe acești nebuni din a ne răpi pe cei dragi de lângă noi? Unde putem găsi protecție pentru noi și familiile noastre?

Există UNUL singur care poate proteja cu adevărat: Acela este DUMNEZEU!

„Îmi ridic ochii spre munți… de unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul” – Psalmul 121.

Astăzi se cere un ajutor, un sprijin împotriva unui inamic care, deși trăiește printre noi, este aproape imposibil de identificat de fiecare dată. El face victime și nu puține. Data viitoare când va lovi s-ar putea ca printre victime să mă număr și eu sau tu, ori cineva drag nouă. Dacă până acum nu am fost afectați în mod direct de acești „câini”, nu înseamnă că ei nu există sau că nu vom fi afectați pe viitor, ci este doar bunătatea lui Dumnezeu pentru noi. De asta nu am fost afectați, pentru că El ne-a protejat. Se cuvine să-I mulțumim zilnic pentru asta.

În luna decembrie 2016, soția mea Adriana și cei 3 copilași ai noștri au vizitat Anglia, unde au petrecut sărbătorile de iarnă alături de părinții mei și fratele meu care locuiește acolo. Vorbeam zilnic cu ei la telefon și mă bucuram împreună cu ei, în special cu cei mici care erau extrem de fericiți de toate locurile pe care le vizitau, atât în Londra, cât și în afara ei. Deși eram bucuros pentru ei, în inima mea era un pic de îngrijorare, atrăgându-le mereu atenția, atât soției mele, cât și fratelui meu, să fie vigilenți. Nu poți ști niciodată când va lovi următorul terorist. Îngrijorarea a dispărut atunci când în mintea mea s-a ridicat următorul gând: „Oricât de mult le-ai cere să fie vigilenți, dacă nu vor avea asupra lor protecție din partea lui Dumnezeu, totul este în zadar. Așadar, îngrijorările din inima și mintea ta nu le vor oferi protecție nici măcar telefoanele zilnice prin care le ceri să fie atenți, ci doar o încredere nezguduită că Dumnezeu, care a creat cerurile și pământul, care are toate lucrurile în controlul Său, îi va proteja și îi va aduce cu bine acasă”.

Astăzi de dimineață, când încercam să închei aceste rânduri, am aflat de la jurnalul de știri că Londra a fost atacată din nou. Astăzi este duminică 4 Iunie, iar aseară mai mult de 6 oameni au murit în capitala Regatului Unit. Deși sunt departe și închis într-o închisoare, doresc să transmit condoleanțe familiilor cărora le-au fost răpiți cei dragi aseară. Oameni nevinovați, oameni normali au fost din nou omorâți cu sânge rece pentru că, ce să vezi? Pofta de sânge nevinovat a unor nebuni nu se mai oprește.

Cetățeni ai Marii Britanii și ai lumii, avem o soluție pentru a ne putea proteja familiile și tot ce ne este drag nouă. Soluția aceasta nu stă în arme de ultimă generație, nu stă în a riposta neapărat cu ură și violență. Soluția stă în a-l chema pe Domnul și Mântuitorul omenirii, Iisus Hristos, unicul Fiu al lui Dumnezeu pe care, din păcate, cei mai mulți britanici și dintre occidentali L-au izgonit din casele lor, din școlile și universitățile lor, L-au izgonit din propria Lui casă.

Am mai scris într-un articol despre vechile biserici anglicane închise și închiriate pentru a fi transformate în birouri, apartamente și ceea ce este mai dureros, unele în cluburi de noapte și în tot felul de întrebuințări murdare. Vorbind la telefon zilele trecute cu Andrei, un prieten drag care mi-a fost coleg de lot când practicam luptele greco-romane, apoi mi-a fost coleg de muncă în Anglia în anii când lucram ca gardă de corp, am aflat de la el un lucru care m-a întristat foarte mult. Discutând la telefon despre subiectul acestui articol, mi-a spus: Nu îți vine să crezi ce am văzut anul trecut. În octombrie am fost invitat să lucrez la o mega petrecere de Halloween. Când am ajuns acolo am sesizat că locul unde avea loc petrecerea era, de fapt, o biserică. Nu era prima dată când munceam ca security la o petrecere într-o fostă biserică, însă de data aceasta chiar și eu am simțit că organizatorii au întrecut orice limite. Acea biserică era plină de vrăjitoare, monștri… ce poți găsi mai urât pe acest pământ erau adunați în acea biserică din nordul Londrei”.

Andrei este un bărbat căruia nu i-a păsat niciodată că într-o biserică are loc o petrecere cu muzică și băuturi alcoolice, însă când a văzut oameni deghizați în diavoli, sărind și țopăind în locul unde altă dată era slăvit și glorificat Dumnezeu, i s-a făcut pielea de găină. Și, deși nu are o relație personală cu Dumnezeu, a simțit că acei oameni depășesc orice limită a bunului simț.

La asta mă refer, dragii mei britanici, când zic că soluția stă în a-L chema din nou în casele voastre, în școlile voastre, în inimile și bisericile voastre pe Cel care vă poate proteja cu adevărat și care, dacă vă uitați în istoria poporului vostru, veți vedea că Iisus Hristos este Cel care a făcut Marea Britanie cu adevărat măreață și a protejat-o secole la rând.

Cred că Dumnezeu este gata să reverse din binecuvântările Lui peste poporul britanic, dar cred că mai întâi cei care trebuie să facă ceva, sunteți voi. Scoateți afară diavolii din biserici, resentimentele din inimă și rugați-L sincer pe Dumnezeu să devină El din nou protectorul Regatului Unit al Marii Britanii.

Eu sunt doar un deținut, un om a cărei păreri probabil contează prea puțin. Însă, sunt un om care-L iubește pe Dumnezeu și care îmi iubesc semenii. În momentul în care voi ca națiune sunteți atacați constant și suferiți în urma acestor atacuri, eu am simțit că trebuie să iau atitudine și am simțit că trebuie să scriu aceste rânduri, fiind pe deplin convins că ele pot reprezenta o soluție la situația complicată în care ne aflăm cu toții.

Aceste rânduri sunt gândurile și opiniile personale ale unui tânăr creștin român, fost sportiv de performanță, actualmente deținut de drept al unui penitenciar din România.

Dumnezeu să binecuvânteze MAREA BRITANIE!

Dumnezeu să binecuvânteze poporul Său de pretutindeni. AMIN!

Ghiță Ignat

Botoșani, 23 Mai 2017

{:}{:en}Coming soon{:}

Un răspuns la „{:ro}PROTECȚIE GARANTATĂ!{:}{:en}GUARANTEED PROTECTION!{:}”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s