Minciuna!

O vorbă din popor zice că minciuna are picioare scurte, cât de scurte nu știu, însă știu că minciuna are abilitatea extraordinară de a minți. Poate pare un non sens, cum adică minciuna să mintă? Uite așa, minte cu nerușinare, iar primul lucru în legătură cu care ne minte este faptul că, deși ea are picioare scurte, ne face să credem că are de fapt picioare foarte lungi și dacă o vom lua ca partener de viață, ea –  „minciuna” ne va fi un sprijin tot timpul. Fiind în pușcărie aud frecvent la colegii mei deținuți fraze de genul „dacă spuneam adevărul nu mai eram aici” sau „dacă nu mințeam în cutare loc sau în cutare loc sigur primeam cu un an sau doi mai puțin”. Păcat, spun eu acum, regretele în astfel de împrejurări sunt bune dar nu mai ajută cu mare lucru. Bine era ca adevărul să fi ieșit pe buze înainte de toate, pentru că adevărul ar fi putut ajuta. Cum poate ajuta adevărul? „Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi” Ioan 8:32.
De câte ori spun acest verset unuia dintre colegii mei deținuți, primesc aceeași replică: „nu are cum, eu sunt condamnat definitiv, doar dacă se dă o grațiere”.
Oare doar pentru cei din pușcării a lăsat acest verset Mântuitorul nostru Iisus Hristos sau a vorbit El tuturor oamenilor?
Eu cred că a vorbit unei lumi întregi, o lume care se naște în păcat, care se agață de minciună încă din fragedă pruncie, veți vedea copilași care abia merg pe picioare și care încă nu vorbesc bine, dar pe care dacă îi întrebi: „cine a spart vaza?”, ținând cont că doar tu erai acolo, îți va răspunde: „nu știu” sau va da din cap în semn că habar nu are, deși el a fost vinovatul. Cine îi învață pe acești prunci să mintă? Nimeni! Ne naștem cu această fire păcătoasă, cu această fire cu care trebuie să luptăm atât timp cât trăim și căreia Domnul Iisus i-a zis: „adevărul te va elibera”.
Dacă Dumnezeu îndeamnă pe om către a cunoaște și a trai în adevăr, haideți să vedem ce este cu minciuna, cui aparține, de unde vine și încotro se duce ea? „Voi aveți de tată pe diavolul și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de  la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui căci este mincinos și tatăl minciunii” Ioan 8:44. Nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare, diavolul este și va rămâne dușmanul sufletelor noastre, Domnul Hristos îl numește tatăl minciunii, ceea ce ne face pe noi, cei care alegem să mințim, în loc să spunem adevărul, colaboratori ai dușmanului.
Diavolul ne minte, că mințind vom scăpa basma curată, că dacă vom alege să spunem o minciună „una nevinovată” în locul adevărului, ne va fi mult mai ușor să scăpăm din situațiile neplăcute. Nimic mai fals chiar dacă temporar ai impresia că minciuna te-a ajutat, te înșeli, adevărul te va urmări, vine după tine iar în cele din urmă el își va revendica ce este al lui pentru că el este adevărul.
Minciuna nu a dus niciodată la ceva bun, am aici colegi care au crezut că o vor stăpâni, că se vor folosi de ea, că jonglează cu minciuna și că pot face o artă din ea îmbogățindu-se, în cele din urmă au aflat că ei au fost cei cu care s-a jonglat, că ei au fost cei manipulați și până la urmă ei au fost de fapt victimele propriilor minciuni.
Dragilor, oricât de greu ar fi să spui adevărul, gândiți-vă cât este de jenant când ești descoperit că ai mințit, faceți voi calculele și hotărâți pentru voi înșivă ce este mai sănătos de făcut, de mințit sau de spus adevărul.
Eu unul, deși sunt om predispus la greșeli, îmi doresc și mă lupt ca orice fac sau voi face, să trăiesc doar în adevăr, pentru că va spun din toată inima, că deși sunt în temniță, pe mine adevărul m-a eliberat. Mă uit cu tristețe și văd afară oameni care, deși sunt liberi, sunt mult mai închiși decât mine, mă rog ca Dumnezeu să ne elibereze pe toți din lanțurile minciunii.
Fiți binecuvântați cu toții! Slăvit să fie Numele Domnului Iisus în veci!

Un răspuns la „Minciuna!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s