Halloween nenorocit!!!

Am scris în ultimii trei – patru ani despre Halloween. Reacțiile celor care au citit au fost diverse, însă eu am fost mulțumit, considerând că scriind împotriva acestei sărbători nenorocite am reușit să fac măcar pe unii sa înțeleagă cât de nocivă poate fi.

Anul acesta, am zis în sinea mea că nu are rost să mai scriu ceva legat de sărbătoarea diavolului, pentru că se scrie mult, iar veștile sunt oarecum îmbucurătoare. Am aflat zilele acestea că mai multe școli din România au interzis orice fel de manifestații legate de această sărbătoare. Apoi au apărut ceva petiții online, prin care cei care au înțeles pericolul care stă ascuns dincolo de dovleac au început să facă demersuri prin care cer ca instituțiile publice să nu mai promoveze pe satan și sărbătorile lui.

Mi-am zis că nu voi mai scrie, însă nu m-am putut abține, gândindu-mă că orice efort făcut în direcția aceasta este benefic. De multe ori am atras criticile unora care ziceau ceva de genul: ce te bagi tu, domle? Ce îți pasă ție ce sărbătorește unul sau altul.hallowen

E drept că nu pot eu interzice cuiva să sărbătorească pe diavol, însă pot să îl previn, spunându-i că Sfânta Scriptură vorbește aspru împotriva practicilor oculte, precum ghicirea, vrăjitoria, citirea în stele, palme, cafea. Orice fel de practică de acest gen vine în contradicție cu ce stă scris în Biblie.

„Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului”. DEUTERONOM 18

Ne place să ne numim creștini în România, însă doar cu numele am rămas, pentru că rezultatul referendumului pentru familie ne-a lăsat reci, pentru că un procent uriaș dintre români practică sau au tangență cu ocultismul în variatele lui forme; pentru că vrem să știm viitorul, iar pentru a-l afla nu întrebăm pe Dumnezeu, ci mergem la vrăjitoare; pentru că simțim nevoia de ajutor divin, însă considerăm Biserica demodată și apelăm direct la partea opusă, fără să ne întrebăm cât de distructiv poate fi pentru noi și copiii noștrii și sunt multe alte motive pentru care suntem astăzi în 2018, în România, creștini doar cu numele…

Cum crezi că se uită Dumnezeu la noi când astăzi, 31 octombrie, ne vom îmbrăca în tot felul de ciudățenii, de urâciuni, de diavoli, de zombii, de monștrii… Bineînțeles toate acestea, împreună cu cei mici ai noștri, care săracii nu au nicio vină, dar care cresc uitânde-se la televizor și urmărind cum Biserica este batjocorită și denigrată în fel și chip, iar sărbătorile păgâne și diavolești sunt promovate și ridicate la loc de cinste.

Știți că în ultimii 10 ani s-a înregistrat un interes îngrijorător de mare al tinerilor față de ocultism și de cultele satanice? Cunosc oameni apropiați care au început să se îngrijoreze cu privire la ceea ce aud sau văd pe copiii lor adolescenți făcând.

Într-un articol apărut în U.S.News & World Report se arăta că „în prezent, copiii şi adolescenţii au acces şi sunt expuşi la un număr surprinzător — adesea îngrijorător — de mare de imagini şi informaţii care erau de neconceput chiar şi cu numai 20 de ani în urmă”. Curiozitatea îi împinge pe mulţi tineri să citească reviste şi cărţi cu caracter ocult, să privească video-uri de acest gen sau să navigheze pe Internet în căutare de site-uri cu conţinut ocult.

Potrivit BBC News Online, programele TV de mare popularitate care prezintă vrăjitorie şi vampirism „le stârnesc copiilor interesul faţă de vrăjitorie”. O parte din muzica heavy-metal prezintă subiecte demonice sau pline de violenţă. Ziaristul Tom Harpur a scris în ziarul The Sunday Star din Toronto următoarele: „Trebuie să lansez cel mai puternic avertisment posibil în legătură cu ceea ce se întâmplă [în muzică]. . . N-am văzut ceva mai depravat. Cântecele vorbesc numai de nebunie, posedare, demoni, sânge, blesteme, violenţă de orice tip, inclusiv viol, automutilare, omucidere şi sinucidere. Moartea, distrugerea, profeţiile despre Judecata de Apoi, negarea a tot ce e bun şi adoptarea a tot ce e rău şi hidos, toate acestea constituie subiectul cântecelor”.

Apoi, mai sunt jocurile pe calculator numite role-playing games, în care participanţii pot juca rolul unor vrăjitori sau al altor personaje ce se ocupă cu practici oculte. Multe dintre aceste jocuri prezintă acte de violenţă demonică.

Ce vreau sa aduc în atenție aici este faptul că luând în glumă o sărbătoare precum cea de astăzi, jucându-te cu aceste lucruri, nu faci altceva decât să-l ajuți pe diavol, să-i dai o mână de ajutor în planul său diabolic, de a pune mâna pe cât mai multe suflete. Mă gândesc totuși că puțini sunt aceia care în deplină cunoștință de cauză ar zice: eu vreau să fac jocurile diavolului, de fapt nu mă interesează dacă merg în iad, eu vreau să mă distrez indiferent de consecințe. Rar vei găsi astfel de oameni, pentru că marea majoritate sunt oameni care înțeleg că viața aici nu este veșnică, că pe pământ suntem trecători, precum un abur, așa cum zice Biblia.hallowen 3

Dacă înțelegem că suntem trecători și că după ce murim vom sta înaintea lui Dumnezeu, și vom răspunde pentru deciziile noastre, atunci să înțelegem și faptul că diavolul este atât de perfid și periculos încât încearcă prin orice formă să ne ducă în eroare, să facem ceea ce vrea el. Aici dau un exemplu scurt pentru cei familiarizați cu Biblia: credeți că Iuda când a vândut pe Domnul Iisus a fost deplin convins că face voia diavolului sau Anania și Safira când au mințit pe Dumnezeu au fost ferm convinși că de fapt în spatele așa ziselor – nevinovate minciuni – stă de fapt planul satanei pentru a le pierde viața?

Eu cred că atât Iuda, cât Anania și Safira, dacă ar fi știut că în spatele la ceea ce urmau să facă este de fapt voia diavolului nu ar mai fi înfăptuit ceea ce au făcut. Ce vreau să zic este că diavolul se pricepe așa de bine să ambaleze mizeriile lui încât la exterior arată grozav de fain. Ambalajul strălucitor în care este îmbrăcat Halloween-ul îi face pe unii să îl primească ca pe ceva bun sau de dorit, însă conținutul este ceea ce contează, nu ambalajul, iar cel dintâi este grozav de nociv.

Nu cred că trebuie amintit, dar totuși o fac, clubul Colectiv din București ne-a lăsat pe toți cu o tristă amintire, însă ceea ce s-a întâmplat acolo este doar răspunsul plin de ură pe care diavolul este întotdeauna gata să îl dea de fiecare dată. Să nu ne lăsăm înșelați, nu merge să cazi la învoială cu el. De ce? Pentru că el întotdeauna minte, el este tatăl minciunii. Nu poți ieși câștigător fiind aliatul său.

Anul trecut, la Ilișești, în județul Suceava, 5 tineri au ars de vii, după ce mașina în care se întorceau de la o petrecere de Halloween s-a răsturnat și a luat foc. Credeți că toate acestea sunt coincidențe? Eu nu prea cred… haideți să nu uităm aceste grozăvii întâmplate în ultimii ani și să nu le trecem cu vederea ca și cum nu s-ar fi întâmplat… Haideți să medităm fiecare dintre noi mai mult la Cuvântul lui Dumnezeu ca să învățăm bine ce este de făcut.

Ce este de făcut? Găsim răspuns în Biblie: Dumnezeu ne îndeamnă să ne depărtăm de toate aceste sărbători, practici, obiceiuri și să-l ascult-m pe EL, singurul care nu minte, nu înșeală și nu ne vrea răul, ci din contră, EL este de partea noastră.

„Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău. Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta.” (Deuteronom 18)

E la modă Halloween în America sau în occident… să fie sănătoși! Ce treabă avem noi cu sărbătorile lor? sau așa cum scrie în Sfânta Scriptură: Căci ce legatură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înțelegere poate fi între Hristos și Belial?

Închei aici sperând că această sărbătoare pe care am menționat-o des mai sus să nu mai aibă nici un fel de priză în poporul nostru și în special la tinerii noștri.

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu o inimă după voia SA! Amin!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s