NU EXISTĂ ANTISEMIȚI!

Nu există antisemit care să urască doar evreii. Antisemitismul este o forma de ură, iar cei care o practică nu vor urî doar evreii ci vor urî pe toți cei care într-un fel sau altul îi deranjează.

Într-un cuvânt există URĂ chiar dacă tu îi zici antisemitism, anti-țigănism sau anti-româism.

Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează cu privire la lucrul acesta și zice așa:

„Căci și noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciți, robiți de tot felul de pofte și de plăceri, trăind în răutate și în pizmă, vrednici să fim urâți și urându-ne unii pe alții.” Tit 3.3

Mântuitorul ne spune într-o parabolă că ura nu este neapărat o stare provocată de un factor exterior, ci de o stare interioară a inimii noastre.

Eu nu pot spune că m-am trezit de dimineață băiat bun și că peste zi cineva care mă supără într-un fel sau altul și produce în mine o revărsare de ură iar eu îl acuz pe acesta din urmă că este vinovat pentru transformarea mea dintr-un, chipurile, un „băiat bun” într-un om plin de ură care sunt gata să-i fac rău.

Nu, ura din inima mea este în totalitate ceea ce eu sunt pe dinauntru, desigur că atunci când cineva îmi face rău, el nu face altceva decât să activeze ceea ce deja există și mocnește înlăuntrul meu.

De aceea, răzbunarea și altele de felul acesta nu au justificare.

Ați sesizat poate oameni care urăsc și sunt gata să facă cele mai teribile lucruri unor oameni, semeni ai lor, doar din considerente etnice, religioase, culturale sau din cine știe ce alte considerente, doar de ei știute…

Hitler și gașca au spus că evreii erau de vină pentru faptul că Germania nu mergea după cum considerau ei că ar trebui să meargă. Așadar s-au hotărât să scape de ei. Nu s-au oprit aici și au spus că și țiganii ar fi de vină și au hotărât să scape și de ei, apoi și cei cu handicap ș.a.m.d

Erau toți aceștia vinovați? Categoric nu! Ce ar fi ca astăzi Suedia să înceapă să execute familii întregi de români, copii, femei, bătrâni, pentru că o parte mică dintre românii din Suedia cerșesc sau fură de prin magazine? Cum ar fi ca Anglia să bage în pușcărie toți românii de-a valma copii, femei, bătrâni, doar pentru că unii dintre români, un procent mic, fac infracțiuni.

Asta ar fi nebunie curată astăzi, însă acum 75 de ani a fost considerată o soluție viabilă de către cei care conduceau Germania atunci. Erau ei antisemiți, antițigani, anti-persoane cu handicap? Eu cred că nu, ci ura dinlăuntrul lor, împreună cu puterea de a conduce armata și structurile de forță din Germania, au făcut să poată omorî milioane de oameni.

Lista cu cei care de-a lungul istoriei au nenorocit mulțimi de oameni doar pentru că au putut și doar pentru că ei i-au considerat vinovați poate continua și este extrem de lungă. Indiferent de motivația lor, noi trebuie să știm că întotdeauna a fost vorba despre URĂ, asta a stat în umbra tuturor acțiunilor lor barbare.

Domnul Iisus explică de unde vin aceste porniri, aceste fapte oribile:

Căci dinăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,furtișagurile, lăcomiile, vicleșugurile, înșelăciunile, faptele de rușine, ochiul rău, hula, trufia, nebunia.Toate aceste lucruri rele ies dinăuntru și spurcă pe om” Marcu 7.

Închei aici pentru a nu deveni plictisitor, cu toate că aș avea mult mai mult de scris, totuși importantă este concluzia și anume că ceea ce scoatem prin gura noastră, ce facem prin acțiunile este ceea ce avem adânc în inima noastră.

Așadar, nu există antisemiți, anti-unguri, anti-creștini, anti-țigani ș.a.m.d. există doar ură și oameni care urăsc .

Există o soluție? Sigur că există și anume să ne curățăm inimile de ură, de invidie și de altele asemănătoare. Nu putem singuri? Nicio problemă! Apelăm la Cel care le poate pe toate: Iisus Hristos Domnul.

Doamne ajută și numai bine!