Nu mi-e rușine!

„Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos” zicea apostolul Pavel care până la urmă a plătit cu viața pentru îndrăzneala lui de a nu-i fi rușine cu Evanghelia.

Astăzi pare că celor mai mulți creștini le este rușine cu statutul lor. A fi creștin practicant în 2020 este echivalent pentru unii cu a fi „înapoiat, needucat” ori vorba unui domn „din evul mediu”.

Când m-am apropiat mai mult de Dumnezeu am început să frecventez o biserică din mediul evanghelic din Suceava. Am observat că cei care veneau duminică de duminică la acea biserică aduceau cu ei Biblia. M-am întrebat de ce fac acest lucru? pentru că, în mintea mea, doar preotul sau pastorul, după caz, trebuia să poarte o Biblie cu ei. Mă gândeam: „ei sunt cu predicatul, noi cu ascultatul, meseria lor este să vorbească iar noi enoriașii să ascultăm”.

Cu timpul am înțeles că Dumnezeu dorește să ne vorbească nu doar duminica la biserică prin cei care slujesc acolo, ci în fiecare zi, și cum ar putea să facă asta mai bine decât prin „Scrisoare lui de dragoste” pentru noi, oamenii, și anume Biblia.

În prima duminică în care m-am hotărât să aduc cu mine la biserică Biblia, s-a întâmplat ceva ciudat. În momentul când am coborât din bloc, am dat nas în nas cu un vecin, instinctual am încercat să ascund Biblia sub geacă. În zadar am încercat să fac acest lucru, vecinul m-a văzut că am în mână o Biblie. M-am rușinat cumplit. Am salutat și m-am grăbit să urc în mașină.

Duminici la rând, de câte ori mergeam la biserică, ascundeam Biblia sub geacă sau într-o geantă, o acopeream cu orice numai să nu fiu văzut că o am la mine.

Totul până într-o zi când, citind, unde altundeva, decât tot în Biblie! Găsesc că a mă rușina cu Biblia este egal cu a mă rușina cu Cel care a scris-o și a cărui cuvânt reprezintă acestă carte.
„De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri, dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri”. Matei 10

Citind aceste versete primesc un gând: „te rușinezi de vecini când ai Biblia în mână… dar în atâția ani în care cu unii te-ai certat, pe alții i-ai înjurat, iar pe unii aproape că i-ai bătut, și atunci nu îți era rușine…. Acum când sunt pe cale să te ajut și să îți schimb viața te rușinezi cu Mine?”

Mi-a fost cu adevărat rușine cu atitudinea mea și am schimbat-o din acea zi!

Acum ceva timp, soția a trebuit să dea socoteală în acest sens, când cineva apropiat a zărit că ea are un Nou Testament în geantă. A întrebat-o: „doar nu ați devenit și voi fanatici, să umblati cu Biblia în buzunar?”
Răspunsul nostru este acela că a purta Biblia cu noi și a citi zilnic din ea este o mare bucurie, acolo găsim hrană, energie, putere care nu le poți procura de nicăieri altundeva.

Biblia a jucat un rol foarte important în viețile noastre, în mod personal, dar și în viața de familie. Dumnezeu s-a folosit și se folosește în continuare de această Carte pentru a ne face bine.
De aceea, nu ezit să împărtășesc și cu alții aceste lucruri și chiar să le duc Biblii celor care nu au. Fac asta pentru că, din experiență, știu că le face bine.

Dacă ești creștin și iubești pe Mântuitorul și iubești pe oameni, atunci nu te rușina, ci împărtășește public credința ta, spune oamenilor că Dumnezeu face bine, că Biblia face bine. Într-o zi te vei bucura că ai făcut astfel.

Dumnezeu să ne ajute pe toți să înțelegem că Biblia nu este făcută să fie citită doar de clerici, cum nu este făcută să stea în bibliotecă, ci a fost făcută de Dumnezeu ca să ne facă bine, citind-o.

Fiți binecuvântați cu toții!

5 răspunsuri la „Nu mi-e rușine!”

 1. Biblia, este cuvântul lui Dumnezeu si cuvantul Lui este adevărul. Numai în cuvântul Lui este adevărul (Ioan 8:31, 14:6, 17:17, etc.) şi lumina adevărată care luminează pe orice om ce vine în lume (Psalmii 36:9, Ioan 1:9).
  Tot ce nu vine din Cuvântul Domnului, nu este adevăr. Nu este o altă sursă prin care să se afle adevărul. Temelia Cuvântului Tău este adevărul şi toate legile Tale cele drepte sunt veşnice (Psalmii 119:160).
  Pentru aceasta, oamenii ar trebuii să ia aminte la orice cuvânt, ca nu cumva să vorbească ceva greşit, ori să spună vreun cuvânt nefolositor, deoarece este spus că în ziua judecăţi oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit. (Matei 12:36)
  Căci gura mea vesteşte adevărul şi buzele mele urăsc minciuna! Toate cuvintele gurii mele sunt drepte, n-au nimic neadevărat, nici sucit în ele. (Proverbe 8:7-8)
  Toate cuvintele Scripturii sunt „cuvinte sănătoase” (1 Timotei 6:3) şi-l pot face pe om „desăvârşit şi destoinic pentru orice lucrare bună”, dupa cum este scris: Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17).
  Un creştin adevărat are baza in cuvântul lui Dumnezeu: https://sites.google.com/site/crestinadevarat/crestinul-adevarat
  Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii. (Prov. 6:23)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s