Cum stați cu defăimătorii?

Ce mai fac defăimătorii voștri? Ce mai știți de ei? Cum, nu știți cine sunt? Sunt cei care vă zâmbesc și vă strâng mâna când vă întâlniți, ca apoi să vă bârfească cu prima ocazie pe care o au. Sunt cei care îți dau „pacea Domnului” și vă zâmbesc pe sub mustață ca apoi să povestească ei fraților „ce au mai auzit” despre tine ori familia ta. Sunt cei care cred că știu despre tine „mai multe decât știi tu” și care te bârfesc pe la toate colțurile, dar nu au niciodată cutezanța să îți spună personal ce cred despre tine.
Sunt cei care pozează de multe ori în oameni spirituali, cu standarde înalte de moralitate dar care se hrănesc pe la mesele din cafenele cu bârfa, minciuna sau defăimarea.

Am sentimentul că acum știi despre cine este vorba.

Dacă astfel de oameni lipsesc din viața ta mulțumește lui Dumnezeu dar nu te culca pe o ureche, pentru că aceștia apar când te aștepți mai puțin.

Dacă însă genul acesta abundă împrejurul tău, haide să vedem ce este de făcut, conform cu ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să facem și cu ceea ce găsim scris pe paginile Sfintelor Scripturi.

De când lumea au fost oameni gata să înțepe, să facă mișto, să batjocorească… În cartea biblică 1Samuel găsim o situație clasică: Ana și Penina. Biblia zice că Penina „o înțepa”, o necăjea, o batjocorea pe Ana, simțindu-se superioară acesteia. Vă încurajez să căutați să citiți toată istorisirea, să vedeți cât de relevantă este pentru vremurile în care trăim (1 Samuel capitolul 1).
Lucrul extraordinar din această istorisire este atitudinea Anei, felul în care se comportă această femeie este de luat în seamă.
Ea nu răspunde în aceeași manieră, nu caută să se răzbune, ea lasă o pildă generațiilor viitoare, pildă care ajunge și la noi după mii de ani. Ana nu fuge la cafenea să o bârfească și ea, la rândul ei, pe Penina.
Ana urcă la Templu, merge la Biserică, acolo unde îi spune lui Dumnezeu tot necazul ei. Ana nu crede în răutate, în răzbunare, în bârfă. Ana crede în ceea ce poate Dumnezeu sa facă pentru viața ei.
Ana vine înaintea lui Dumnezeu într-o rugăciune numită de Biblie „Cântarea Anei”, cuvinte care și astăzi îmbărbătează și mângâie multe suflete. Ana preferă să rămână cea batjocorită, cea bârfită, cea umilită, pentru că ea cunoaște un adevăr pe care Penina nu îl știe, și anume că: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har” 1Petru.
Nu durează mult până Dumnezeu răspundă Anei și cât de minunat răsplătește El credința ei. Cât de frumos știe Dumnezeu să mângâie pe cei batjocoriți! Cât de mult își găsește El plăcerea în cei care în fața Peninei au atitudinea corectă.
Dacă din motive cunoscute doar de genul celor ca Penina te afli în situația Anei, nu te necăji, oricât de înțepat, bârfit, batjocorit ești… ridică fruntea și zi ca Ana „Mi se bucură inima în Domnul… mă bucur de ajutorul Tău… Nu mai vorbiți cu atâta îngâmfare… căci Domnul este un Dumnezeu care știe totul.
Domnul sărăcește și El îmbogățește,
El smerește și El înalță,
El ridică din pulbere pe cel sărac,
Ridică din gunoi pe cel lipsit…”

Răutățile defăimătorilor nu cântăresc nici cât un pumn de praf, ele pier odată cu rostirea lor, pe când promisiunile lui Dumnezeu pentru noi au o greutate eternă, sunt veșnice.

Ana și Penina nu sunt singurul exemplu pe care Scriptura îl are cu privire la astfel de atitudini, sunt mult mai multe, printre care, cel mai remarcant este al Domnului Iisus. Frumos este că toate se sfârșesc prin biruința celui care alege să plece capul și să se încreadă în Dumnezeu.

Cu stimă – Ghiță Ignat

2 răspunsuri la „Cum stați cu defăimătorii?”

  1. Azi am trecut prin asa ceva. Eram asa de tulburată ca nu puteam dormi. M-am rugat,apoi am dat peste aceste rânduri si am stiut ca Dumnezeu imi vorbește! Fii binecuvântat,frate!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s