#ungând

Am găsit această fotografie în arhiva personală. Mi-a adus aminte că (puținele) rezultate notabile aduse pentru România au fost mereu încununate (dincolo de trofee) cu vânătăi, ochi umflați sau cicatrici.

Ce am observat în timp este faptul că vânătăile au dispărut, umflaturile la fel, iar cicatricile s-au vindecat, însă medaliile, trofeele, rezultatele obținute au rămas, acestea nu vor dispărea niciodată.

Am găsit potrivit să fac o paralelă cu viața de creștin, care pentru mulți dintre cei care o practică sincer nu este una ușoară, ci este mai degrabă o viață încununată cu multe încercări binecuvântate.

Mulți dintre creștinii practicanți (sinceri) suferă prigoană, batjocură, în unele țări bătăi crunte, pușcărie, iar unii chiar în aceste vremuri plătesc prețul suprem al chemării lor și anume sunt omorâți pentru vina de a fi urmat pe Iisus.

Richard Wrumbrand, care a stat 14 ani în temnițele comuniste pentru credința creștină, zicea că în momentul întâlnirii noastre cu Iisus Hristos nu vom fi întrebați cât de mult am suferit, ci cât de mult am iubit.

Biblia spune că „dacă suferă cineva pentru că este creștin, să nu-i fie rușine… nici teamă… nici să nu se tulbure”

Mă gândeam că toate rănile sufletești suferite aici pe pământ vor dispărea, urmele bătăilor, al suferințelor, al batjocorilor, toate vor dispărea în momentul în care vom trece în neființă. Ce va rămâne însă? Va rămâne ceea ce am făcut din dragoste pentru Dumnezeu și pentru oamenii din jurul nostru.

În toiul luptei, pe care o ducem zilnic pentru viața noastră, ceea ce ne motivează este promisiunea lui Dumnezeu, că într-o zi vom fi cu EL. Nu privim la cât de mari sunt problemele cu care ne confruntăm, ci la cât de Mare este Dumnezeul în care am ales să ne încredem.

Trofeul suprem, cununa care nu se vestejește niciodată, va fi căpătată de cei care în dragoste le vor fi primit pe toate pe pământ, fie bune, fie rele.

Acest gând îmi doresc să fie o încurajare pentru toți oamenii, fără diferențe de religie sau alt soi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s