Sportul si Credința…!

Square
Am avut prilejul ca în săptămâna ce a trecut să vizitez Ardealul. S-a întâmplat acest lucru cu prilejul a două evenimente, care la prima vedere nu au nimic în comun: o Conferință internațională de Misiune Creștină Mission Romania  Împreună în misiune și Campionatul Naţional de Seniori la Lupte Greco-Romane. Am zis că la o primă vedere cele două evenimente nu ar părea să aibă ceva în comun și probabil mulţi ar zice că nu se potrivesc sportul cu misiunea creștină sau chiar cu credința creștină de nicio culoare. Am auzit asta de multe ori, iar acum aş dori să lămuresc un pic acest aspect.
IMG-20180930-WA0001.jpg
Eu am practicat sportul de performanţă, am făcut Lupte Greco Romane, Sambo Combat și Sportiv, Arte Marţiale Mixte sau MMA. Am practicat aceste sporturi cu pasiune și am obținut și ceva rezultate. Apoi pe cărarea vieții mele m-am întâlnit cu Domnul Hristos și am început să Îl cunosc personal și să am o relație din ce în ce mai apropiată cu El până acolo că zilnic ne vorbim , și dau slavă Domnului pentru asta pentru că, am zis mai demult și mă repet, această întâlnire cu Domnul Iisus a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat mie personal în viaţă. Peste toate binecuvântările pe care le-am primit de la El, copiii, soția, familia întreagă, sănătate, victorii în sport și multe altele, peste toate stă întâlnirea personală cu Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Revin la subiect și vreau să spun, e doar o părere personală și anume că sportivul și creștinul pot face echipă și încă una grozavă pentru vestirea Evangheliei (veste bună a) Domnului Iisus.
Conferința creștină MISSION ROMANIA”, care a avut loc la Arad zilele trecute și la care am participat cu mare drag, a adus în România unii dintre teologii de renume la nivel mondial, dar și creștini practicanți şi misionari din multe țări. S-a discutat mult despre misiune, despre răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu în întreaga lume, prin diferite mijloace în diferite medii și țări. Am avut marea plăcere să pot întâlni misionari români care cu prețul integrității fizice și uneori chiar cu prețul vieții duc Evanghelia până la marginile pământului. Am rămas surprins la cât de multe sunt gata să renunțe unii creștini pentru a-L sluji pe Dumnezeu.20180928_211741.jpg
L-am întâlnit pe fratele Lim, un sud coreean care a petrecut recent aproape 3 ani în pușcăriile Nord Coreene doar pentru că a îndrăznit să-i vorbească de Dumnezeu unui oficial din guvernul Coreei de Nord. Ceea ce a povestit acest om, despre modul în care sunt chinuiți și maltratați creștini în Coreea de Nord ne-a lăsat pe toți cu gura căscată. În pericol de moarte, în fiecare zi, frații și surorile noastre din acestă țară comunistă nu renunță sub nicio formă la credința lor creștină, credința că într-o zi vor fi în cer la masă cu Domnul lor iubit, Iisus Hristos, pe care Îl slujesc cu atât curaj și devotament. Acest frate a făcut apel la creștinii din România, ca aceștia să aducă în rugăciunile lor înaintea lui Dumnezeu poporul Nord Coreean, ca atunci când ne rugăm să o facem și pentru frații și surorile noastre care zilnic sunt chinuiți în lagărele de muncă forțată.
Am rămas surprins să văd și să aud că sunt creștini care ne reprezintă în toate instituțiile mari din lume de la Parlamentul și Consiliul European până la Națiunile Unite. Dumnezeu a pus dintre copii Săi oameni de nădejde în toate aceste locuri pentru ca Cuvântul Său să poată fi auzit pretutindeni. Slăvit să fie Domnul!
IMG-20180929-WA0005.jpg
Am avut onoarea să îl cunosc pe fratele Dr. Benjamin Levi Moses, un creștin devotat și un slujitor a lui Dumnezeu, care într-o discuție despre sport, credință și misiune mi-a întărit convingerea că sportul, în general, poate fi un bun ambasador al Împărăției lui Dumnezeu și că acei creștini care practică sport ar trebui încurajaţi să Îl mărturisească pe Domnul Iisus acolo unde își desfășoară activitatea. Desigur că nu orice sport este potrivit pentru un creștin, însă asta rămâne să aleagă fiecare în parte. Pentru mine a necesitat un timp de rugăciune ca Dumnezeu să mă facă să înțeleg că a lovi cu pumnul în figură un oponent nu poate fi o dovadă a dragostei pe care noi, creștinii, suntem chemați să o promovăm. Acest subiect însă este unul care va fi mereu un motiv de dezbatere, cert este că sportul este dincolo de hobby o meserie, din care mulţi își câștigă existenţa; așadar pentru cei care au făcut din sport o meserie nu pot decât să le doresc ca Dumnezeu să-i binecuvânteze, să-i protejeze, să-i țină departe de accidentări și să-i facă, pe cât mai mulţi dintre ei, copii ai Lui.
Aşa cum spuneam la începutul acestei scrisori, am fost la sfârșitul săptămânii ce a trecut alături de echipa de seniori a clubului unde am crescut, C.S.M Suceava. În mod normal ar fi trebuit să particip și eu la această competiție și în acest fel să ajut echipa, mi-am dorit mult, însă nu am putut din motive personale, probabil la o viitoare competiție voi fi apt. Am trăit alături de colegii mei emoții faine, pe care nu le-am mai simțit de ani buni de zile și bineînțeles că nu am pierdut ocazia să discut cu ei și cu alți sportivi despre subiectul care mă interesează cel mai mult, și anume credința că dincolo de sport, medalii, trofee, o viață încununată cu succes, există o viață veșnică și există și o veste bună că prin Iisus Hristos această viaţă veșnică poate fi la rândul ei încununată cu succes.
Ce aş putea să mai spun…? A fost o săptămână binecuvântată atât prin Mission Romania  Împreună în misiune”, cât și prin performanța pe care echipa noastră suceveană a obținut-o, I-am mulțumit lui Dumnezeu și pentru una și pentru alta.
În săptămâna ce ne stă înainte, prin harul lui Dumnezeu mă voi întâlni cu mai multe grupuri de deținuți și voi avea din nou șansa să le spun cât de bun este Dumnezeu și cum doar El le poate schimba viaţa cu adevărat. Cuvintele Iisus Hristos rostite în locuri precum pușcăriile, aceste două cuvinte sunt cu adevărat aducătoare de speranță, pace, liniște și bucurie. Așadar merg cu plăcere ori de câte ori mi se oferă șansa să vorbesc cu deținuții, eu însumi știind ce înseamnă să te bucuri după gratii de Vestea Bună, însă vă voi scrie mai multe despre această călătorie săptămână viitoare, când cu ajutorul lui Dumnezeu mă voi întoarce acasă.
Fiți binecuvântați cu toții!
Comment

One Reply to “Sportul si Credința…!”

Lasă un răspuns