Atac VS. Apărare

Călătoria noastră cu Dumnezeu nu este o plimbare în parc, ci mai degrabă o luptă, o bătălie pe care o ducem alături de El. Există un dușman cu care ne confruntăm, iar acest dușman nu este unul cu care ne putem permite să glumim, ci este mai degrabă un dușman fioros, care întotdeauna urzește modalități de a fura, omorî și distruge planurile lui Dumnezeu pentru noi. Dar promisiunile lui Dumnezeu rămân ferme, că în Isus Hristos avem acum victoria și putem trăi liberi și biruitori.

Efeseni 6:12 ne spune: Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.

Fie că acceptăm, fie că ignorăm adevărul rămâne același. Există un dușman care are de gând să ne distrugă viața și care are niște arme puternice pe care să le folosească împotriva noastră.

Iată trei moduri prin care dușmanul ne atacă:

1. MINCIUNA. Încă de la început, diavolul a folosit înșelăciunea pentru a obține tot ce este mai bun dintre noi. Șarpele a înșelat-o pe Eva să mănânce din fructul interzis și a înșelat oamenii de atunci.

Ioan 8:44 spune: …el a fost ucigaș de la început și nu stă în adevăr, deoarece nu există adevăr în el. Când minte, vorbește din ale lui, pentru că este un mincinos și tatăl minciunii.

Va căuta cu toată puterea lui să te amăgească, are această abilitate de a strecura printre gândurile tale gânduri de-ale lui. Va încerca cu insistență să te facă să crezi că ideile lui îți aparțin, astfel ca tu să acționezi în consecință. Pune un filtru minții tale și nu lăsa niciun gând străin să-ți dicteze ce să faci, cere din mâna lui Dumnezeu putere pentru a face asta.

2. ACUZARE. Diavolul se ocupă și de acuzarea oamenilor și, uneori, chiar de a-l acuza pe Dumnezeu. În grădină, diavolul i-a vorbit lui Eva prin forma șarpelui care îl acuză pe Dumnezeu că a reținut puterea în rodul pomului cunoașterii binelui și răului. Itinerarul lui Satan este dezbinarea și el face acest lucru agitând discordia între oameni. Așteaptă-te să fii acuzat de acest dușman pe nedrept, el folosește oameni pentru acesta, unul din lucrurile pentru care are o plăcere bolnavă este ca să arunce vină acolo unde nu este. Apoi îi place să privească cum oamenii se sfâșie între ei pe baza falselor lui acuzații.

3. CONDAMNARE. Duhul Sfânt dorește să ne conștientizeze pentru păcatele noastre, dar dușmanul iese să ne condamne, făcându-ne să simțim că Dumnezeu nu ne mai poate accepta din cauza păcatelor pe care le-am făcut, aceasta este o mare minciună.

Ioan 3:17 ne spune: Pentru că Dumnezeu nu și-a trimis Fiul pe lume pentru a osândi lumea, ci pentru a salva lumea prin el.

Dușmanul acesta va căuta să-ți inducă ideea că ești vinovat pentru lucruri de nimica. Greșeli mărunte care nu înseamnă mai nimic primesc o însemnătate uriașă, nerealistă. Astfel dușmanul încearcă să pună o presiune mare pe mintea ta, din nou trebuie să-i reziști. Atunci când simți că nu mai poți, cere de la Dumnezeu putere.

Care este arma noastră împotriva inamicului?
Nu am fost lăsați să luptăm împotriva inamicului pe cont propriu, nu suntem singuri. Dumnezeu ne-a echipat cu instrumente și arme pentru a lupta, e musai să cunoaștem acest adevăr.

Efeseni 6: 10-18 vorbește despre armura pe care o purtăm care este de la Dumnezeu: centura adevărului, pieptarul dreptății, scutul credinței, coiful mântuirii, încălțați cu râvna Evangheliei și sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă la o primă vedere aceste cuvinte nu par să îți spună mare lucru sau dacă nu ești familiarizat cu Biblia te rog să cauți să te aprofundezi în citi și studia Cuvântul lui Dumnezeu. Asta dacă vrei să devii învingător în această luptă.

Toate aceste arme despre care vorbește Biblia indică o singură putere, iar aceasta este puterea care vine din credința în Isus Hristos. Când Isus a luat crucea păcatelor noastre, El a rupt orice autoritate pe care vrăjmașul o are asupra noastră și orice putere ar putea deține armele sale. Dușmanul este acum învins din cauza lui Isus Hristos și a jertfei Sale de pe cruce.

Romani 8:1 ne spune: Prin urmare, nu există acum o condamnare pentru cei care sunt în Hristos Isus. Nu există nici o posibilitate să câștigăm acest război împotriva dușmanului sufletelor noastre, decât prin credința în Hristos, crezând în El suntem deja câștigători.

Adu-ți aminte că dușmanul sufletului tău nu va înceta să te mintă, să te acuze, să te condamne, singura ta șansă să-l învingi este prin Iisus Hristos.

Dumnezeu să ne dea înțelepciune și putere în această luptă.

Un răspuns la „Atac VS. Apărare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s